Arrihet të krijohet zemra artificiale, qëndron përgjithmonë në trup
Transmetuar më 04-01-2021, 18:53

Zhvillimet në sektorë të ndryshëm po ecin me hapa të mëdhenj.

Ndër to është edhe mjekësia, ku çdo vit ka risi dhe shpikje.

Këtë herë bëhet fjalë për diçka me rëndësi të veçantë. Në Francë, autoritetet kanë dhënë miratimin për shitjen e zemrës atrificiale.

Ky organ nuk është me ngjyrë të kuqe, por të bardhë, dhe është më e vogël se zemra e një të rrituri.

Për më tepër, është e garantuar se mund të rezistojë përjetë në trupin e njeriut, pa qenë nevoja të ndërrohet. /k.k/noa.al/