Sondazhi, koronavirusi ka “infektuar” edhe erosin mes çifteve!
Transmetuar më 13-01-2021, 15:44

2020 ishte një vit për t’u harruar nga të gjitha aspektet e jetës. Midis shumë gëzimeve në jetë, që Covid-19 na ka privuar, një vend i veçantë i përket dashurisë dhe jetës intime.

Në fakt, një sondazh britanik, zbulon se një në katër anglezë, ka "shkuar bosh" deri në pikën që as nuk iu kujtohet kur kanë kryer marrëdhëniet e tyre të fundit seksuale. A janë britanikët natyrshëm të ftohtë?

Siç raportohet nga gazeta "Il Giorno", ankthi për gjendjen e përgjithshme, frika e infektimit, por edhe vështirësia e takimit për shkak të bllokimit, mërzisë për shkak të izolimit dhe mungesës së intimitetit për shkak të pranisë së vazhdueshme të anëtarëve të tjerë të familjes dhe fëmijët në shtëpi, kanë vrarë fjalë për fjalë dëshirën.

Sondazhi i kryer në Britaninë e Madhe, zbulon se pas anketimit nga kompania e lodrave seksi "MysteryVibe" të 10 mijë personave, mbi 25% e të intervistuarve, (kryesisht gra), pranojnë se janë privuar plotësisht nga kënaqësitë e seksit; përveç kësaj pjese të konsiderueshme, ekziston një heqje dorë e përgjithësuar nga kënaqësitë "e tjera", aq sa pjesa tjetër e të intervistuarve, iu përgjigj pyetjeve të propozuara nga pyetësori në një mënyrë jo të plotë ose të pakapshme. Pse e gjitha kjo?

Nuk është vetëm frika e prekjes nga virusi që na shtyn drejt "tërheqjes" së detyruar. Dëshira ka ritualin e vet dhe nuk ndizet me komandë.

Së pari, ku ta takojmë një partner të mundshëm, duke pasur parasysh që baret, restorantet, diskotekat dhe vendet e mbledhjeve shoqërore janë mbyllur për muaj me radhë?

As shkolla, skena e "kupidit" rinor të pafund dhe të paharrueshëm, nuk bëjnë përjashtim. Dhe e njëjta gjë vlen për zyrat, ku dhomat boshe të takimeve, cepat me aparat kafeje dhe madje ashensorët, ofrojnë ide pafund pikante, të afta, të paktën të ndezin një dritë dëshire.

Për më tepër, si mund ta gjejmë veten të tërhequr dhe intriguar para një fytyre të fshehur nga maska, në një kohë kur na është këshilluar të shmangim edhe kontaktin më të vogël fizik, siç është shtrëngimi i dorës ose shkëmbimi i një përkëdheljeje?

Edhe nëse vendosim të rrezikojmë vdekjen për të prekur një lëkurë të zhveshur, jeta nuk është në normalitet si dikur për shkak të pandemisë.

Shpesh është argumentuar, nëse muajt e izolimit  i kanë penalizuar çiftet që bashkëjetonin apo ata që ishin shumë më larg.

Dikush ka vërejtur se ata që kanë provuar bllokimin në distancë të detyruar, në një kuptim të caktuar, kanë qenë në gjendje të kultivojnë dëshirën, duke e kënaqur atë në një mënyrë virtuale ose duke përdorur më shumë fantazinë.

Por mos u mashtroni: dashuria nga larg është gjithmonë e vështirë dhe nuk është në të vërtetë për të gjithë.

Nga ana tjetër, ata që kanë qenë të izoluar me partnerin e tyre, u gjendën përpara mërzisë, i konsideruar për shumë njerëz si armiku më i keq i dashurisë.

Kjo shoqërohet nga neglizhenca e pashmangshme, e lidhur me izolimin e brendshëm: edhe ata që nuk i janë nënshtruar plotësisht "lajkave" të bëra nga shtëpia dhe nuk kanë vlerësuar rastet e tyre të bukurisë, nuk janë ndjerë gjithmonë në të mirën e tyre.

Frika për të shtuar në peshë, me një trup të plogësht për shkak të mungesës së aktivitetit fizik, me një fjalë, jo në përputhje me situatën, kanë çuar në një ndrydhje më të madhe mes çifteve.

Po beqarët? Ndoshta ata ishin më të penalizuarit nga të gjithë, të privuar nga shansi për të bërë takime të reja.

Nuk është për t’u habitur, tregu në Mbretërinë e Bashkuar ka parë një rritje të vërtetë në shitjet e lodrave seksi dhe sendeve të tjera të "Wellness", me një zgjerim, që në gjysmën e parë të vitit 2020, regjistroi një rritje prej 40%, sidomos midis blerësve të rinj, në grupmoshën 24-45 vjeç.

Nga blerësit, rreth 60%, thonë se duan ta dhurojnë artikullin e blerë, ndërsa 40 % tjetër, pranojnë se e kanë blerë për vete.

Me pak fjalë, Covid-19 ka "infektuar" edhe dashurinë. Nuk mbetet gjë tjetër, veç se të shpresohet që kryerja sa më shpejt e vaksinave të bëjë një mrekulli. /e.a/noa.al/