Kina: Inteligjenca artificiale, për parandalimin e sëmundjeve
Transmetuar më 07-03-2021, 15:41

Kina duhet të promovojë krijimin e një sistemi kombëtar të parandalimit dhe kontrollit të sëmundjeve të mundësuar nga inteligjenca artificiale (AI), duke pasur parasysh rolin e rëndësishëm të teknologjisë në luftën e Kinës kundër Covid-19.

Ky është propozimi i nisur nga Liu Qingfeng, zëvendës i Asamblesë së 13-të Kombëtare të Popullit, organi më i lartë legjislativ i vendit, si dhe kryetar i bordit të drejtorëve të iFlytek, një nga kompanitë kryesore kineze në sektorin e inteligjencës artificiale.

"Inteligjenca artificiale luajti një rol jetësor në monitorimin e infeksioneve dhe trajnimin e mjekëve të nivelit të parë gjatë pandemisë dhe ndihmoi në përmirësimin e diagnozës dhe trajtimit të Covid-19", shpjegoi Liu.

Është ende herët për të parë rezultate konkrete.

Kina ishte vendi i parë nga ku lindi dhe u shfaq koronavirusi. /k.k/noa.al/

Burimi i lajmit: Ansa