Android 12: Pamjet e para të sistemit operativ nga google me dizajn ndryshe
Transmetuar më 19-05-2021, 12:57

Ajo që tashmë ishte zbuluar paraprakisht tani është zyrtarizuar si pjesë e ngjarjes kryesore në Google I / O 2021. Android 12 vjen me një pamje krejtësisht të re të dizajnit shkruan Telegrafi.

Fjala magjike tani është individualizmi dhe Google dëshiron të paraqesë Android ndryshe në të ardhmen.

Konkretisht, kjo do të thotë që Android përshtatet me përdoruesin e tij. Muri mund të shërbejë si bazë për ngjyrat në të cilat paraqitet sistemi. Sistemi karakterizohet përgjithësisht nga butona të mëdhenj dhe më të rrumbullakosur.

Në përgjithësi, vihet re që ka edhe më shumë animacione të elementeve të ndryshëm. Nëse zbatohet me shkathtësi, kjo mund të çojë në mënyrë subjektive në një përvojë më të butë të përdoruesit.

Telegraf shkruan se janë rishikuar plotësisht edhe cilësimet e shpejta dhe miniaplikacionet.

Edhe këtu, rregullimet individuale të dizajnit janë në plan të parë. Nëse rrëshqisni një miniaplikacion nga një vend në sfond në një tjetër, ngjyra përshtatet në përputhje me rrethanat nëse kjo është e qartë.

Sigurisht, Android 12 nuk ka të bëjë vetëm me dizajnin e ri. Një aspekt tjetër i rëndësishëm janë cilësimet e përparuara të privatësisë.

Një nga pikat më të rëndësishme janë treguesit e rinj sapo një aplikacion të ketë qasje në kamerën ose mikrofonin. Kështu që ju mund të shihni në shikim të parë nëse aplikacioni po shikon apo përgjon shkruan telegrafi./K.B/NOA.al