Transmetuar më 09-08-2021, 11:13

Peshon sa një kokërr mollë. Është foshnja më e vogël në botë lindur ndonjëherë.

Kwek Yu Xuan ishte vetëm 212 gr sa pesha e një molle kur ajo lindi dhe u mat 24 cm e gjatë. Ajo u lind në pak më pak se 25 javë shumë më pak se mesatarja e 40.

Mbajtësi i mëparshëm i rekordeve ishte një vajzë në SHBA e cila peshonte 245g në lindje në 2018 sipas Regjistrit të Foshnjave më të Vogla të Universitetit të Iowa -s.

Nëna e Yu Xuan e lindi atë me operacion urgjent, katër muaj para afatit pasi ajo u diagnostikua me pre-eklampsi-presion të lartë të gjakut në mënyrë të rrezikshme që mund të dëmtojë organet vitale dhe të jetë fatale për nënën dhe foshnjën.Shqip