Transmetuar më 15-08-2021, 08:26

Martesa shënjon një cikël të ri për jetën e çdokuj. Të gjithë përpiqen që t’u japin këshilla të sapomartuarve, por hera-herës këto këshilla më shumë se sa e ndihmojnë çiftin, ndikojnë negativisht në atë çka ata bëjnë.

Poshtë do të gjeni tre këshilla që duhet t’i ndiqni gjatë jetës suaj martesore.

1- Jeta martesore është e vështirë

Jeta martesore, si çdo mënyrë jetese, përfshin vështirësi dhe përgjegjësi, dhe gjithashtu përfshin kohë pushimi dhe lumturie, kështu që mos lejoni që ata që promovojnë idenë se jeta martesore është e vështirë dhe e palumtur, të ndikojnë në gëzimin tuaj në jetën tuaj të re me burrin e zgjedhur nga zemra jote. Pranoni martesën me të gjitha përgjegjësitë e saj të vështira, dhe kohërat e bukura të romancës, dashurisë dhe rehati.

2- Problemet midis bashkëshortëve nuk duhet të zgjasin më shumë se një ditë

Jeta martesore nuk është pa probleme, disa prej tyre janë të thjeshta dhe mund të zgjidhen në të njëjtën kohë, dhe disa janë komplekse dhe u duhet kohë për të arritur një zgjidhje radikale, prandaj mos nxitoni të zgjidhni problemet tuaja me burrin tuaj, e rëndësishme është që të arrini një zgjidhje të vërtetë në mënyrë që ky problem të mos bëhet si një gjemb në jetën tuaj martesore, Pastaj tronditjet e tij vazhdojnë për pjesën tjetër të jetës. Ekziston edhe një rregull i zakonshëm i keqkuptimit, i cili është që bashkëshortët nuk duhet të flenë ndërsa janë në konflikt, gjë që është gjithashtu e palogjikshme, pasi bashkëshortëve mund t’u duhet kohë për t’u kthyer në një gjendje qetësie dhe stabiliteti, dhe më pas të vazhdojnë diskutimin për të arritur një zgjidhje për problemet e tyre.

3- Prioriteti martesor duhet të jetë gjithmonë për fëmijët, jo për burrin

Ky është një gabim i zakonshëm, po, fëmijët kanë nevojë për kujdesin e nënës, por burri gjithashtu duhet të ndiejë se ai është në qendër të vëmendjes së partnerit të tij të jetës, kështu që ju duhet të krijoni një ekuilibër midis shqetësimit tuaj për fëmijët tuaj dhe shqetësimit tuaj për burri, dhe vër burrin tënd në krye të përparësive të tua herë pas here në mënyrë që ai të ndiejë dashurinë tënde, interesin për të dhe vlerësimin tënd për praninë e tij.