Transmetuar më 13-09-2021, 22:50

Themeluesi i Amazon, Jeff Bezos, 57 vjeç, ka investuar në Altos Labs, një kompani amerikane e përkushtuar për të frenuar procesin e plakjes dhe zgjatjen e jetëgjatësisë njerëzore.

MIT Tech Review raportoi të Dielën se Bezos dhe miliarderët e tjerë të interesuar për të jetuar përgjithmonë investuan në startupin bioteknologjik Silicon Valley të themeluar në fillim të këtij viti.

Sipas mediave të huaja, Altos Labs po ndjek teknologjinë biologjike të riprogramimit, e cila shton proteina në një qelizë në mënyrë që të kthehet në një gjendje të ngjashme me qelizat burimore para diferencimit. Fillimi po rekruton shkencëtarë kryesorë të inxhinierisë gjenetike, duke ofruar një pagë vjetore prej më shumë se 1 milion dollarë amerikanë. Miliarderi rus, Yuri Milner është një nga ata që investuan në firmë.

Bezos e bëri investimin përmes zyrës së tij të investimeve Bezos Expeditions. Por sasia e saktë nuk dihet. Sipas të dhënave të lëshuara nga Altos Labs në qershor, kompania ka tërhequr të paktën 270 milionë dollarë në investime nga investitorët, përfshirë Bezos dhe Milner.

Më parë në 2018, Bezos financoi Unity Technology, një firmë bioteknike amerikane e fokusuar në anti-plakje. Bezos tha se do të kalonte kohën e tij në eksplorimin e hapësirës dhe veprat filantropike kur të tërhiqej nga Drejtori i Përgjithshëm i Amazon në korrik.