Pija magjike që lufton barkun e fryrë dhe ngrënien pa kriter
Cumin është një erëz e hidhur me një erë shumë të fortë, por bart shumë përfitime të dobishme.
Një çaj bimor i veçantë oriental, në mesin e avantazheve të shumta të tij, ai bën të mundur deflacionin e barkut, duke favorizuar tretjen dhe duke rritur ndjesinë e ngopjes.
Cumin (cumin cyminum) është një bimë barishtore që i përket familjes së barishteve qumështore. Fillimisht nga Siria dhe Azia Perëndimore, ajo ka qenë e njohur që nga kohërat e lashta dhe ishte kultivuar tashmë nga egjiptianët.
Besohet se përdorimi i cumin daton që nga mijëvjeçari i dytë para Krishtit, siç dëshmohet nga disa fara që gjenden në një vend arkeologjik sirian shumë të lashtë. Grekët dhe romakët e vlerësuan atë dhe e përdornin shumë në kuzhinë.
Ka dy metoda për të përgatitur këtë çaj:
Si çaj i ftohtë: Merrni 2 lugë fara cumino dhe lërini në një gotë ujë gjatë natës. Në mëngjes kullojeni dhe pijeni si çaj të ftohtë.
Çaj i ngrohtë: Në një xhezve me ujë, sapo të jetë valuar, shtoni 2 lugë fara cumin dhe për pak hiqeni nga zjarri. Lëreni të qëndrojë derisa të arrijë temperaturën e ambientit: lëngu do të bëhet në ngjyrë kafe, një shenjë se farat kanë lëshuar të gjitha përfitimet që ofrojnë.
Megjithëse është një ilaç tërësisht i natyrshëm, gjithmonë është mirë të pyesni mjekun nëse jeni alergjik ndaj elementëve të caktuar siç janë farat e kësaj barishteje. /noa.al