Transmetuar më 21-09-2021, 07:40

Futbolli po lidhet gjithnjë e më shumë me zhvillimet teknologjike. Është folur shumë për përshtatjen e sportit me mënyrat e përdorimit të gjeneratave të reja për të ushqyer një interes që, sipas disave, po humbet, por për disa, shumë situata që kanë të bëjnë thjesht me fushën gjithashtu duhet të ndryshohen.

Pas futjes fikse të VAR-it, i cili përpiqet të kufizojë gabimet e vlerësimit të gjyqtarëve të ndeshjes; dhe “Goal Line Technology” për të verifikuar vlefshmërinë e golave ​​dhe për të zvogëluar episodet e golave ​​fantazmë, Julian Nagelsmann, trajneri i Bayern Munich, do të donte të shihte një futboll që është gjithmonë në hap me kohën.

Për këtë merr NFL (futbollin amerikan) si shembull për të mos qëndruar shumë të ankoruar në të kaluarën: "Futbolli duhet të ndalojë fshehjen pas traditës dhe të revolucionarizojë veten". Për Nagelsmann do të ishte koha për një revolucion të ri në këtë sport.

Nagelsmann looks ahead: "Earphones for players like in Nfl" - Ruetir

Gjatë një interviste me “Tz”, trajneri bavarez propozoi idenë e tij: "Komunikimi në kohë reale midis trajnerit dhe lojtarëve? Kjo është diçka që na duhet absolutisht në futboll. Gjithashtu, kjo mundëson që lojtarët të komunikojnë me trajnerët. Ka shumë zhurmë në stadiume, nuk kemi aq shumë ndërprerje në lojë sa në futbollin amerikan.

Nuk ka pushim, është vetëm intervali mes dy pjesëve të lojës për të diskutuar çështjet taktike me lojtarët. Ne duam të jemi pararendës dhe themi: është diçka e që duam! Ne duam diçka në uniformat tona sportive që lejon lojtarët dhe trajnerët të komunikojnë”.

Në korrik 2020, vetëm 33 vjeç, Nagelsmann u bë trajneri më i ri që çoi një ekip (Leipzig) në gjysmëfinale të Ligës së Kampionëve. Ai mori NFL si referencë për të bërë të qartë se sa risi do të duheshin në botën e futbolliut: "Unë mendoj se ndonjëherë i humbasim mundësitë në disa fusha të futbollit, por natyrisht që kemi edhe mundësi për të ardhmen, që ta bëjmë këtë sport pak më modern”.