Transmetuar më 22-09-2021, 09:08

Ekziston një qytet në botë ku gratë vendosin të bëjnë çtë duan. Qyteti njihet me emrin Noiva do Cordeiro, në Brazil. Aty jetojnë vetëm gra.

Qyteti u themelua nga Maria Senorina de Lima në vitin 1981, e cila u dëbua më pas nga fshati për tradhti bashkëshortore.

Në këtë qytezë janë gratë ato që vendosin me rregullat e veta. Sot, vetëm 600 njerëz jetojnë në të, kryesisht gra dhe vetëm disa burra.

Ato e kanë rregulluar jetën siç duan dhe ndihen rehat në botën e tyre femërore. Ato besojnë se arritën të organizojnë një jetë shumë më të mirë sesa burrat në vendin e tyre.

Disa kanë burra dhe fëmijë, megjithatë, burrat mund t’i vizitojnë gratë e tyre në Noiva do Cordeira vetëm gjatë fundjavave, ashtu si djemtë që kanë mbushur 18-vjeç.