Transmetuar më 24-11-2021, 23:09

Kina po lufton “kulturën e famshme” të vendit, sepse, sipas saj, po shkakton trazira sociale.

Këtë javë Kina nxori një ligj që ndalon të famshmit në tokën kineze të shfaqin pasurinë në mediat sociale. Qeveria kineze ka thënë se të famshmit duhet të ndjekin vlerat, traditat dhe zakonet socialiste.

Njoftimi plotëson goditjen e Kinës ndaj industrisë në rritje të argëtimit të vendit, ndërsa zyrtarët luftojnë skandalet e të famshëmve dhe grupet e fansave në internet, të cilat ata thonë se po shkaktojnë trazira sociale.

Njoftimi plotëson goditjen e Kinës ndaj industrisë në rritje të argëtimit të vendit, ndërsa zyrtarët luftojnë skandalet e të famshëmve dhe grupet e fansave në internet, të cilat ata thonë se po shkaktojnë trazira sociale.

Sipas Business Insider, ligji i ri gjithashtu ndalon personazhet e famshëm të përhapin thashetheme, të publikojnë informacione të rreme ose private, të provokojnë grupe fansash dhe të inkurajojnë fansat të marrin pjesë në “mbledhje të paligjshme fondesh ose investime të paarsyeshme”.

Në të njëjtën ditë, Shoqata Kineze e Arteve Performuese ndaloi 88 persona nga transmetimi i drejtpërdrejtë, duke përfshirë yllin e popit kinez Kris Wu, i cili u akuzua së fundmi për sulm seksual.

Qeveria tha se lista synon “të forcojë vetëdisiplinën në terren” dhe “të parandalojë artistët ilegalë dhe joetikë” që të kthehen në fushë.