Transmetuar më 25-11-2021, 12:18

Dalin detaje të reja lidhur me shpërthimin në flakë të autobuzit në Bullgari.

Dyzet e katër trupa u gjetën në vendin e përplasjes së autobusit, ndërkohë që u tha se të paktën 45 njerëz u vranë në aksident, tha zëdhënëse e kryeprokurokurorisë bullgare, Siika Mileva.

Në konferencën për shtyp, zyrtarja e prokurorisë bullgare deklaroi se një person i mbijetuar është zhdukur.

“Kështu është matematika e thjeshtë që kemi të dhëna se në autobus ishin 52 pasagjerë. Ne gjetëm 44 kufoma, 7 persona, 4 burra dhe 3 gra u shtruan në spital. Enigma e madhe mbetet – ku është personi i tetë? Ne punojmë sipas atij versioni, nuk duam të ngatërrojmë publikun. “Mund të jetë edhe një deklaratë e papërshtatshme nga një dëshmitar okular”, tha Mileva.

Siç shpjegoi ajo, një nga të mbijetuarit deklaroi kategorikisht se 8 persona u shpëtuan. Kryehetuesi Sarafov e interpreton këtë dukuri si mundësi që njëri nga pasagjerët e autobusit të ketë kaluar në njërin nga tre autobusët e tjerë që ishin me atë të djegur.

“Për momentin është një enigmë për ne, por do të jetë objekt hetimi”, tha Sarafov.