Transmetuar më 18-01-2022, 17:57

Ka filluar sot testi që do t’i lejojë punonjësit të punojnë vetëm katër ditë çdo javë.

Prova ka nisur në Britaninë e Madhe.

Në thelb, ideja është që punonjësit e kompanisë do të punojnë vetëm për 80 përqind të javës së tyre normale me 100 përqind të pagës së tyre për të parë se çfarë ndikimi ka në produktivitet, si dhe në mirëqenien e punonjësve.

Ky quhet modeli 100:80:100. Punonjësit marrin pagesë të plotë për 80 për qind të punës, por duhet të punojnë me produktivitet 100 për qind.

Programi gjashtëmujor po kryhet nga 4 Day Week Global së bashku me grupin Autonomy dhe studiues nga Universiteti i Kembrixhit, Oksfordit dhe Kolegji i Bostonit, citon ladbible.com.

Bizneset dhe kompanitë pjesëmarrëse do të marrin mbështetje nga akademikë të lartë.

“Java katër-ditore sfidon modelin aktual të punës dhe i ndihmon kompanitë të largohen nga matja e thjeshtë e kohës që njerëzit janë “në punë”, në një fokus më të mprehtë në produktin që prodhohet. 2022 do të jetë viti që paralajmëron këtë të re të guximshme. e ardhmja e punës.”-tha menaxheri i programit 4 Day Week Global.