Transmetuar më 15-05-2022, 23:36

Hëna po ‘përgjaket’!

Natën mes 15 dhe 16 majit do të ketë eklipsin e saj të plotë, të ashtuquajturin “Hëna e Kuqe”.

Fenomeni do të jetë i dukshëm edhe nga Italia, por vetëm për pjesën e parë. Kulmi, për fat të keq do të jetë në agim, kur Hëna perëndon dhe për rrjedhojë nuk do të jetë e vëzhgueshme.

Unioni Italian i Astrofilëve (Uai) organizon një aktivitet në bashkëpunim me Institutin Kombëtar të Astrofizikës (Inaf) i cili fillon në orën 21:00 të së dielës (15 maj), të cilin e transmetojmë drejtpërdrejt.