Transmetuar më 06-07-2022, 19:48

LEZHË- Është ndër rastet e rralla, por të paktën një u bë shembull. Shpesh në lajme dalin foto e pamje kur policët shkelin rregullat, por nuk ndëshkohen. Por këtë radhë foto e një qytetari është dokument.

Në lidhje me kë rast policia e Lezhës informon se ‘në lidhje me një foto të postuar në rrjetet sociale, e cila bën fjalë për një rast denoncimi të një qytetari, për parkimin e automjetit të Policisë, në vijat e bardha, në qytet Lezhë, ju sqarojme se: Shërbimet e Policisë Rrugore të Drejtorisë Vendore të Policisë Lezhë kanë kryer menjëherë verifikimet dhe kanë ndëshkuar me masë administrative (gjobë), me vlerë 2000 lekë, për shkeljen rrugore "Ndalimi i qëndrimit dhe pushimit të mjeteve", parashikuar nga neni 156/1/g i Kodit Rrugor, punonjësin e Policisë që ka pushuar mjetin, në vendin që tregohet në foto.

Gjithashtu, ndaj punonjësit të Policisë, inspektor A. D. ka filluar ecuria disiplinore, për shkelje dhe cenim të imazhit të Policisë së Shtetit, bazuar në Rregulloren e Policisë së Shtetit.

Policia falenderon mediat për denoncimin e rasteve të tilla, dhe i fton që të vijojnë të denoncojnë raste të tjera të paligjshmërisë, duke iu garantuar reagim të shpejtë, profesional dhe të paanshëm. Por përse duhet që t#i zbulojë dhe denoncojë media. Po policia vetë çfarë bën?