Transmetuar më 11-08-2022, 21:22

Bentley ka shtyrë prodhimin e makinës së saj të parë elektrike në vitin 2026 nga viti 2025, tha CEO Adrian Hallmark, citon noa.al.

Hallmark mohoi raportet se vonesat e softuerit ishin përgjegjëse për gabimin e kohës së prodhimit për makinën, e cila është pjesë e projektit Artemis të Audi.

Makina – që pritet të jetë një coupe – do të zbulohet ende në vitin 2025 siç ishte planifikuar, tha Hallmark. Vonesa është një "çështje muajsh", tha ai për Automotive News Europe.

Ai nuk dha asnjë arsye për ndryshimin e afatit. Volkswagen Group, i cili zotëron Audi dhe Bentley, po punon për një afat kohor të ngushtë për të lançuar makinat në arkitekturën elektrike të Platformës Scalable Systems (SSP) që do të mbështesë makinat në projektin Artemis.

Makina e parë e Audi nga projekti është shtyrë për në fund të vitit 2026.

Bentley kishte njoftuar në nëntor 2020 se do të heqë motorët me djegie të brendshme nga makinat e saj deri në vitin 2030 dhe do të kalojë të gjithë gamën e modeleve të saj në automjete plotësisht elektrike.

Deri në vitin 2026, marka do të ofrojë vetëm modele hibride plug-in dhe plotësisht elektrike. Aktualisht ofrohen dy modele të elektrizuara, hibridet plug-in Flying Spur dhe Bentayga.

Bentley planifikon të shpenzojë 3 miliardë euro) për të elektrizuar gamën e saj dhe rikonstruksionin e objektit të saj të prodhimit në Crewe, Angli.

Hallmark tha se paratë për të paguar për transformimin erdhën nga vetë Bentley pasi marka ka shënuar një kthesë pas vitesh me rezultate të dobëta financiare duke shënuar fitime rekord prej 389 milionë euro në vitin 2021 në dërgesat e 14,659 makinave.

Ai konfirmoi objektivin e vitit 2030 për një formacion vetëm me energji elektrike. /noa.al