Transmetuar më 16-08-2022, 12:30

Android 13 ndihmon që pajisjet tuaja të ndjehen unike për ju, sipas kushteve tuaja. Ai vjen i mbushur plot me aftësime të reja për telefonin dhe tabletin tuaj, si zgjerimi i tematikës së aplikacioneve, cilësimet e gjuhës që mund të vendosen në nivel aplikacioni, kontrollet e përmirësuara të privatësisë dhe madje edhe aftësia për ta kopjuar tekstin nga një Android.

Android 13 do të dalë në pajisjet Pixel duke filluar nga sot. Më vonë, këtë vit, Android 13 do të shpërndahet gjithashtu në pajisjet tuaja të preferuara nga Samsung Galaxy, Asus, HMD (telefonat Nokia), iQOO, Motorola, OnePlus, Oppo, Realme, Sharp, Sony, Tecno, vivo, Xiaomi dhe më shumë.

Të gjitha modelet Pixel, nga Pixel 4 deri tek Pixel 6a do të marrin brenda pak ditësh versionin e fundit Android 13. Mjafton që të shkoni nëSettings > System > System update > Check for updatespër të kontrolluar nëse është bërë i disponueshëm në celularin tuaj. Krahas veçorive të reja, Android 13 sjell rafinim të Android 12. Ka shumë arsye për ta dashur Android 13, por këtu janë 13 arsyet më të mira:

1. Android 13 vjen me një pamje dhe stil të evoluar që bazohet në “Material You”. Mund të personalizoni aplikacionet që nuk janë të Google, që të përputhen me temën dhe ngjyrat e sfondit të telefonit tuaj, duke e bërë ekranin tuaj bazë më koheziv dhe unik për stilin tuaj.

2. Për përdoruesit e shumtë të Android që flasin më shumë se një gjuhë është shtuar një kërkesë për veçori kryesore. Mund të caktoni gjuhë specifike për aplikacione individuale, në mënyrë që të mund ta mbani sistemin e telefonit tuaj në një gjuhë dhe secilin prej aplikacioneve tuaja në gjuhë të ndryshme.

3. Android 13 përmban një “media player” të përditësuar që përshtat pamjen dhe ndjesinë e tij bazuar në muzikën ose podkastin që po dëgjoni. Për shembull, kur jeni duke dëgjuar muzikë, riprodhuesi i mediave vë në qendër veprat artistike të albumit dhe ka një shirit riprodhimi që kërcen ndërsa përparoni përmes një kënge. Ai madje funksionon përmes Chrome.

4. Mirëqenia juaj ka qenë një temë e rëndësishme për Android dhe gjumi i mjaftueshëm është çelësi! Android 13 ju lejon të personalizoni më tej modalitetin "Ora e gjumit" me zbehjen e sfondit. Këto opsione të ekranit i ndihmojnë sytë tuaj të përshtaten me errësirën kur jeni gati të shkoni në shtrat dhe të flini përsëri nëse zgjoheni e kontrolloni telefonin tuaj në mes të natës.

5. Kohët kur ju duhej të ndanit të gjithë bibliotekën tuaj të mediave me aplikacionet tuaja kanë kaluar. Në Android 13, mund të zgjidhni vetëm fotot dhe videot specifike që do t’ju duhet të kenë qasje.

6. Parandaloni çdo akses të padëshiruar në kujtesën tuaj. Nëse kopjoni të dhëna të ndjeshme si adresa juaj e emailit, numri i telefonit ose kredencialet e identifikimit në pajisjen tuaj, Android do të pastrojë automatikisht historinë tuaj të kujtesës pas një periudhe kohore.

7. Android 13 ju ndihmon të mbani nën kontroll njoftimet tuaja dhe sigurohet që të merrni vetëm sinjalizimet që kërkoni. Aplikacionet që shkarkoni tani do të kenë nevojë për lejen tuaj të qartë për të dërguar njoftime, në vend që të lejohen të dërgojnë njoftime si parazgjedhje.

8. Ndjehu sikur je në mes të veprimit me “Spatial Audio”. Në kufjet e mbështetura që mundësojnë gjurmimin e kokës, audio hapësinore ndryshon burimin e tingullit për t’u përshtatur me mënyrën se si e ktheni kokën, duke ju dhënë një përvojë dëgjimi më gjithëpërfshirëse në telefonin ose tabletin tuaj Android.

9. Kur jeni në laptop, nuk dëshironi të prishni rrjedhën e punës për t’iu përgjigjur një bisede nga telefoni juaj. Së shpejti, do të mund t’i transmetoni aplikacionet tuaja të mesazheve drejtpërdrejt në “Chromebook”, në mënyrë që të dërgoni dhe merrni mesazhe nga laptopi juaj.

10. Android 13 miraton audio me energji të ulët Bluetooth (LE), një standard i ri që rezulton në vonesë më të ulët se audio klasike. Kjo ju lejon të dëgjoni audio që është në sinkronizim më të mirë me burimin e zërit, duke reduktuar vonesën. Me “audio Bluetooth” me energji të ulët (LE) mund të shijoni gjithashtu cilësi të përmirësuar të audios dhe të transmetoni audio në shumë pajisje në të njëjtën kohë.

11. Së shpejti do të mund të kopjoni përmbajtjen; si URL, foto, tekst ose video nga telefoni juaj Android dhe t’i ngjisni në tabletin tuaj. Ose mund t’i kopjoni në tabletin tuaj dhe t’i ngjitni (shkarkoni) në telefonin tuaj.

12. Kryerja e shumë detyrave në tabletin tuaj është edhe më e lehtë me Android 13. Me shiritin e detyrave të përditësuar rishtazi në tablet, mund t’i shihni të gjitha aplikacionet tuaja me një shikim dhe tërhiqni e lëshoni lehtësisht çdo aplikacion në bibliotekën tuaj në modalitetin e ekranit të ndarë.

13. Tabletat Android do të regjistrojnë pëllëmbën tuaj dhe stilolapsin si prekje të veçanta. Pra, pavarësisht nëse jeni duke shkruar apo vizatuar në tabletin tuaj, do të përjetoni më pak shenja të humbura aksidentale që vijnë nga thjesht qëndrimi i dorës në ekran.