Transmetuar më 31-08-2022, 23:36

SHBA- Çmimi i benzinës në SHBA ka rënë në nivelet e tyre më të ulëta që nga para pushtimit rus të Ukrainës.

Benzina në SHBA zbriti ditën e sotme deri në 2.6 dollarë për gallon, më e ulëta që nga 18 shkurti, pak para se Moska të pushtonte Ukrainën, duke vendosur një sërë sanksionesh nga Shtetet e Bashkuara dhe aleatët e saj që rritën çmimet në tregjet e energjisë në shumë vite.

Kostot e energjisë kanë qenë nxitësi kryesor i inflacionit global, me çmimet e benzinës me pakicë që kanë arritur një rekord të të gjitha kohërave në Shtetet e Bashkuara me më shumë se 5 dollarë për gallon në mes të qershorit.

Rezervat e benzinës në SHBA ranë me 1.17 milionë fuçi, në 214.48 milionë, më e ulëta që nga nëntori, sipas të dhënave të publikuara të mërkurën nga Administrata e Informacionit të Energjisë.

“Ne ndoshta kemi parë shkallën më të lartë të përdorimit të rafinerisë dhe kjo do të vazhdojë të zvogëlohet pasi sezoni veror përfundon dhe rafinerët shkojnë në sezonin e mirëmbajtjes,” tha Bob Yawger, drejtor i të ardhmes së energjisë në Mizuho Securities.