Transmetuar më 15-03-2023, 06:45

Ka fjalë që nëse i përdor, të gjithë e dinë, je a ndjeshesh si një adoleshent.

Janë nga ato fjalë të çuditshme që zakonisht i dëgjoni nga nipërit e mbesat tuaja dhe ju hutojnë kokën duke u përpjekur të kuptoni se çfarë kuptimi mund të kenë.

Nga ana tjetër, sigurisht që ka nga ato fjalë që nëse i përdor akoma, tregojnë se je apo ndjehesh mbi 45 vjeç.

Fjalë që kanë mbetur në sirtar dhe i kthen ndonjëherë vetëm për t’u ekspozuar ose se thjesht ashtu të vijnë.

Le t’i shohim ato!

Ija

Nuk ka asnjë mënyrë që një i ri të përdorë fjalën ije. Zakonisht pasohet nga shprehja e dhimbjes dhe një psherëtimë e vogël. Fjala që të rinjtë përdorin në vend të hipit është mesi, dhe më mirë të filloni ta përdorni edhe ju atë.

Manekin

Përdorej shumë në vitet ’80 e ’90, por logjike. Eh, tani kanë kaluar rreth dyzet vjet që atëherë. Manekini u bë model dhe nëse bëni gabim ta përmendni, dikush do të ngrihet për t’ju lënë pa shokë!

Gocë

“Ça goce qenka kjo” thoshje dhe po ta thuash më këtë, me siguri po plakesh. Megjithatë, duhet të pranojmë se nga ato që dëgjohen djemtë tu thonë vajzave sot, mund të jetë më e lezetshme të thuash sërish gocë.

Pantallona

A e keni parë se të gjithë veshin pantallona, përfshirë të rinjtë, por askush prej tyre nuk i thërret kështu? "O ma, ku i kam xhinset"? Këtë dëgjon sa herë djali apo vajza kërkojnë pantallonat për t’i veshur. Fundja nuk kanë faj, kush prej tyre vesh të tjera përveçse xhinse?

E nëse keni dhe ju një fjalë që përdorej dikur dhe tani dukesh si old fashion, komentoni më poshtë.