Transmetuar më 29-05-2023, 09:33

SHBA- Kristi Çela, një nga yjet e fitnessit botëror ka rrëfyer edhe një herë sesi emigroi nga Shqipëria drejt Britanisë së Madhe. Ajo tregon se pavarësisht suksesit që ka sot, ka qenë vetëm 5-vjeç kur emigroi në Britani të Madhe me varka e më pas me anë të një kamioni që transportonte banane. Kristi thotë se 15 vitet e para i kaloi duke u përpjekur të përshtatet me një kulturë krejt të re dhe duke kuptuar sesi do ecte përpara. E duket se ia ka dalë më së miri.

REAGIMI:

Shpesh ose jo, ne shohim majën e ajsbergut, por jo atë që është poshtë. Ne shohim produktin përfundimtar, por jo udhëtimin që bëri dikush për të arritur atje ku është sot.

Unë ju kam treguar historinë time më parë, por, do ta them përsëri pasi është e nevojshme në botën e sotme. Unë isha një herë një vajzë refugjate shqiptare 5-vjeçare që emigroja në Britaninë e Madhe nga varka në këmbë deri në pjesën e pasme të një kamioni banane me familjen time.

I kalova 15 vitet e para të jetës sime duke u përpjekur të përshtatem me një kulturë krejt të re dhe duke kuptuar se si do t’i bëja këto botë konfliktuale të funksiononin në harmoni. Në një moment u ndjeva kaq konfuz me dy kultura të ndryshme, tani e kuptoj se sa me fat kam qenë gjatë gjithë kësaj kohe. Unë kuptoj njerëz nga sfera të ndryshme të jetës dhe e përdor atë për t’i kuptuar më mirë ata.

Ajo që dija atëherë dhe ajo që di tani është pavarësisht se sa "suksesshme" bëhet çdo gjë që po bëj, unë gjithmonë do të ndriçoj atë që kam qenë dikur… një vajzë refugjate 5-vjeçare që kishte nevojë vetëm për një dorë ndihmëse. Kjo është arsyeja pse do të kaloni një javë në një kamp refugjatësh [email protected] kaq jetike dhe e nevojshme.

Kam takuar kaq shumë njerëz që duan vetëm një jetë të sigurt. Unë duhet t’i ndihmoj gratë të lëvizin trupat e tyre dhe t’u siguroj atyre një normalitet. Më e mira nga të gjitha gratë dhe fëmijët që takova nuk e kanë idenë se sa kanë bërë për mua. Asgjë nuk të takon duke parë ato fytyra të buzëqeshura.

Disa nga këta njerëz nuk kanë zgjidhje në jetën e tyre. Pra, nëse ka një gjë që mund t’ju them sot… bëhuni një oportunist, rrëmbeni atë shans, bëni një zgjedhje dhe kuptoni se sa me fat jemi që të vendosim se çfarë duam të bëhemi në të ardhmen, kështu që SHKONI PËR TË

Emri i saj u rendit në revistën prestigjoze amerikane “Forbes”, si një nga sipërmarrëset më të suksesshëm nën moshën 30 vjeç për Europën.