Transmetuar më 28-09-2023, 22:24

KOSOVË- 19-vjeçari me origjinë nga Kosova, Shqipron Muçiçi është gjetur i pajetë jete në territorin e Serbisë në kufi me Kroacinë.

Lidhur me vdekjen e të riut kanë reaguar edhe familjarët e tij. Përmes një postimi në Facebook, një prej të afërmve ka thënë se Shqiproni ka humbur jetën tragjikisht në rrethana ende të panjohura.

POSTIMI I PLOTË:

Sot, me zemër te thyer ju njoftoj se Shqiproni jonë nuk është më ne mesin tonë, atë e deshi Allahu me shumë se na. Familjarë dhe miq, ju njoftoj se Shqipron Shemsi Muçiqi humbi jetën tragjikisht në rrethana ende të pa qarta në kufirin e Kroacisë. Për detajet e varrimit do t’ju lajmëroj me kohë.

Njoftimin për gjetjen e trupit të tij e dha fillimisht ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës nëpërmjet Zyrës Ndërlidhëse të Kosovës në Serbi. Rrethanat e vdekjes së tij nuk janë sqaruar ende krejtësisht, mirëpo nga informacionet e deritanishme nuk ka raportim për një vdekje të shkaktuar nga ana e autoriteteve serbe. Ngjarja ka ndodhur në fshatin Batrovc

“Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës ka udhëzuar Zyrën Ndërlidhëse të Republikës së Kosovës në Serbi që të ndërmarrë të gjitha hapat e nevojshëm dhe veprimet e duhura sa i përket riatdhesimit të trupit të pajetë dhe është në kontakt të vazhdueshëm me familjen e viktimës për t’i ofruar atyre mbështetjen e nevojshme institucionale”, thuhet në njoftimin e ministrisë.