Transmetuar më 14-05-2024, 08:50

Një test i vështirë IQ po përfshin mediat sociale dhe po ngatërron përdoruesit të cilët nuk mund të gjejnë numrin që mungon në një sekuencë matematikore.

Ky test i veçantë është një enigmë matematikore që ju sjell noa.al. Ky është një version më i vështirë i gjëegjëzave dhe enigmave.

Për të gjetur përgjigjen e duhur nevojitet mendim i ndryshëm dhe anësor, dhe analiza e të dhënave. Puzzles matematikore janë një mënyrë argëtuese dhe konstruktive për të kaluar kohën.

Nëse e zgjidhni këtë test IQ në më pak se 21 sekonda, atëherë keni një IQ të lartë. Puzzle ju kërkon të kuptoni modelin dhe të gjeni se cili numër mungon.

Test IQ: A mund të gjeni cili numër mungon në 21 sekonda?

Testi paraqet një tabelë, një figurë të bërë me rrathë, brenda së cilës ka numra. Një numër mungon. E gjeni dot kush është?

Zgjidhja për testin e IQ:

Për të gjetur përgjigjen e duhur duhet të kuptoni se cila është lidhja midis numrave.

Nëse shikoni me kujdes, do të zbuloni se në çdo rresht, numri në rrethin qendror është shuma e numrave të mbetur të pjesëtuar me 2.

Kjo është:

(4 + 2)/2 = 3 

(5 + 3 + 1 +1)/2 = 5

(6 + 1 + 2 + 3 + 3 +1)/2 = 8

(7 + 2 + 4 + 3)/2 = 8

Pra, numri që mungon është gjithashtu 6.

(9 + 3)/2 = 6 

Bashkohu me kanalin e NOA WhatsApp për lajmet më të fundit direkt në celularin tënd