Transmetuar më 02-06-2017, 12:38

Progesteroni është një hormon i rëndësishëm i cili është thelbësor për fertilitetin e një gruaje dhe mbajtjen e një shtatzënie të shëndetshme.

Nëse nivelet e estrogjenit janë shumë të larta, kjo mund të rezultojë në nivele të ulëta të progesteronit, i cili mund të ndikojë në shëndetin riprodhues të një gruaje.

Një test i thjeshtë i gjakut mund të kontrollojë nivelin e progesteronit. Por, ka disa shenja të nivelit të ulët progesteronit:

- Sëmundje kronike inflamatore të sistemit riprodhues.

- Sëmundje e sistemit hypothalamic dhe hipofizës

- Abort ose një ujëvarë çekuilibri hormonal

- Vështirësi për të ngelur shtatzënë

- Vështirësi për të mbajtur shtatzëninë

- Cikël i parregullt menstrual

- Gjakderdhje para ciklit

- Mosfunksionimi i veshkave

Për të eliminuar shkaqet e niveleve të ulëta të progesteronit duhet të konsultoheni me mjekun për të ndjekur terapi me ilaçe që përmbajnë hormone. Përdorim më të zakonshëm gjejnë utrozhestan, duphaston gjithmonë me rekomandimin e mjekut.