Transmetuar më 06-10-2017, 07:40

Kërthiza është një ndër pjesët më të papastra të trupit të njeriut, një çerdhe e vërtetë ku janë gjetur mbi 100 lloje bakteresh.

Por ndodh shpesh që kur jeni vetëm në shtëpi shpeshherë bëni gjëra që ndoshta s’do të guxonit t’i bënit në sy të të tjerëve si për shembull të fusni gishtin në kërthizë.

Në rastin e kësaj të fundit, ndjesia që vjen nga pas është paska e çuditshme pasi ju duket sikur keni nevojë të urinoni.

Sipas dr.Christopher Hollingsworth, kur vendosni gishtin në kërthizë stimuloni jo vetëm lëkurën rreth saj, por edhe fibrat e brendshëm të zgavrës së stomakut dhe prapa palcës kurrizore.

Neurotransmetuesit e palcës kurrizore ia dërgojnë këtë sinjal fshikëzës së urinës, e cila ju detyron të shkoni menjëherë më pas në tualet. /b.l/noa.al/