Transmetuar më 18-12-2017, 17:11

E dimë mirë, meshkujt qysh sa zgjohen kanë dëshirë për seks, ndërsa femrat ende të përgjumura, ndoshta janë duke bërë llogari se si të merren me çështjet e ditës.

Por për cilat arsye meshkujt mendojnë për seksin, shumë më shumë se femrat? Këtë gjë e shpjegon shkenca.

Nëse për femrat familja, shtëpia, puna janë prioritete, për meshkujt seksi mbetet thelbësor, siç tregohet në një studim të fundit të një universiteti britanik, ku pretendohet se meshkujt mendojnë plot 13 herë gjatë ditës për të.

Nga studimi rezulton se tek meshkujt zhvillohen disa neurone me arritjen e pjekurisë seksuale të cilat shërbejnë si kambanë alarmi, që u kujtojnë vazhdimisht nevojat seksuale.

Ndërkohë për femrat, thuhet se mendojnë mesatarisht rreth seksit 5 herë në ditë, madje ndihen të kënaqura me intimitetin, ndonëse nuk pretendojnë aq shumë sa meshkujt.

Po ashtu nëse për mashkullin faza e joshjes ka në bazë kinemanë, darkë me qirinj, për femrat ushqimi mbetet prioritet.

Kjo pasi ushqimi dhe seksi janë një kombinim perfekt dhe meshkujt i duan po njëlloj të dyja. /a.y/noa.al