Transmetuar më 10-11-2018, 12:29

Agjencia Hapësinore Evropiane (ESA), ka dërguar në orbitë satelitin meteorologjik të prodhuar nga pjesët e 10 viteve më parë, transmeton Anadolu Agency (AA).

Sipas lajmit të space.com, sateliti MetOp-C që do të vëzhgojë ndryshimet klimatike dhe përmirësojë parashikimet e motit.

Sateliti funksionon duke u rrotulluar rreth tokës, dhe është lançuar drejt orbitës me raketën Soyuz të furnizuar nga kompania Arianespace nga Guajana Franceze.

MetOp-C e cila është prodhuar në të njëjtën kohë me satelitët e ngjashëm të lançuar më parë ishte në pritje në depo.

Satelitët MetOp A dhe B ishin lançuar në vitin 2006 dhe 2012.