Bllokohet Facebook, askush nuk mund të futet në llogarinë e tij
Transmetuar më 13-03-2019, 18:00

Për shumë përdorues Facebook nuk funksionon. Rrjeti social më i përdorur në botë është i paarritshëm dhe për disa minuta duket se nuk funksionon për shumë njerëz në mbarë botën, të cilët nuk mund të hyjnë në platformë ose të publikojnë postimet.

Ne ende nuk kemi të dhëna të mjaftueshme për të vlerësuar me të vërtetë shkallën e problemit, por duket se është mjaft i përhapur si në mesin e përdoruesve shqiptarë dhe të huaj.

Për të konfirmuar problemet, të cilat janë duke u përhapur si zjarri, është edhe Doën Right Noë, e cila ka zbuluar problemin: sipas portalit që vlerëson funksionalitetin e serverëve, Facebook ka një "prishje të shërbimit" duke filluar nga ora 17:00 e sotme.

"Diçka shkoi keq" ne lexojmë në mesazhet, që duket për të gjithë përdoruesit e rrjetit social të cilët nuk janë në gjendje ta përdorin atë. Pra, për disa minuta Facebook është fjalë për fjalë i paarritshëm. Megjithatë, kjo është një situatë mjaft e pazakontë.

Por është e qartë se gjatë viteve problemet e këtij lloji janë intensifikuar gjithnjë e më shumë, dhe duke marrë parasysh numrin e përdoruesve në rritje eksponenciale, ato janë gjithmonë më të përhapura.

Arsyeja për këto probleme mbetet një mister, por ka shumë të ngjarë që ky është një problem me disa nga serverat që krijojnë rrjetin e rrjetit social ose një operacion të mirëmbajtjes që përfundoi keq.

Dhe, siç e ka traditën, të gjithë njerëzit që nuk janë në gjendje të hyjnë në Facebook janë ngjitur në Twitter, ku po rritin postimet e tyre me hashtag #Facebookdown, tashmë në trend, me të cilin përdoruesit po kënaqen duke postuar mesazhe qesharake dhe ironike , e ndjekur edhe nga të dashuruarit e Twitter, të cilët po shfrytëzojnë mundësinë për të akuzuar "rivalët" e tyre.

Loading...
Loading...