Loading...
Sa trekëndësha shihni në këtë imazh? Përgjigja nuk është aq e lehtë
Transmetuar më 23-04-2019, 09:26

Më në fund vjen vuajtja matematikore. Në realitet duhet të thuhet më shumë gjeometrike sesa matematikore, por në çdo rast është një çështje e numërimit të numrit të trekëndëshave të pranishëm në këtë shifër.

Ashtu si shumë njerëz mund ta përfytyrojnë, çështja është më komplekse sesa mund të duket, sepse vëmendja e veçantë duhet t’i kushtohet të gjitha formave dhe të gjitha dimensioneve të trekëndëshave të mundshëm për tu mbajtur në llogari.

Më e mira në matematikë do të jetë në gjendje të numërojë linjat që formojnë rrjetin dhe numrin e trekëndëshave të formuara nga secili.

Sidoqoftë, pavarësisht nga metoda e numërimit, rezultati do të duket të jetë 24, siç tregon edhe ky imazh shpjegues.

Mashtrimi, megjithatë, është dhe mund të shihet! Jo të gjithë, në fakt, marrin parasysh trekëndëshin e 25-të që është i pranishëm në nënshkrimin e autorit. Pak mashtrim, pra, që mund të bëjë sytë e atyre që kanë shpenzuar kaq shumë kohë duke numëruar dhe ri-numëruar pa pirë duhan.

Tani që e njihni zgjidhjen e vërtetë, mund të përdorni imazhin ashtu si ju pëlqen: të bëni miqtë të zemërohen për përgjigjen ose edhe të argëtoheni me këtë mister të bukur! /b.l/noa.al/

Loading...
Loading...