Pasojat e shpërthimit nuklear në Çernobil!
Transmetuar më 06-11-2019, 19:46

Janë pasojat e Çernobil, një qytet pranë Kievit në Ukrainë, ku  një aksident që shpërtheu në stacionin nuklear, në Prill 1986, rezultoi me pasoja të rënda radiokative për njerëzit dhe gjallesat.

Një nga pasojat është edhe lindja e këtij viçi me dy koka.

Probleme pati në Ukrainë, Bjellorusi dhe vende të tjera të Europës.

Kanë kaluar më shumë se 30 vjet nga katastrofa bërthamore e vitit 1986 në Chernernobil, ku edhe ndodhi katastrofa më shkatërruese e këtij lloji në histori.

Qindra miliarda dollarë janë shpenzuar për pastrimin e zonës, por mijëra njerëz kanë mbetur të vdekur, të plagosur ose të sëmurë./NOA.al