Burrat duan seks në mëngjes, gratë në darkë. Zbulohet arsyeja
Transmetuar më 19-02-2020, 11:38

Pse ndodh që burri dëshiron seks kur zgjohet në mëngjes dhe gruaja dëshiron të flejë? Dhe pse vonë natën, kur një grua është në humor për dashuri, burri i saj thjesht po shtrihet atje, duke gërhitur? E gjitha bazohet te hormonet. Ja pse orët tona seksuale jo gjithmonë shënojnë kohën e duhur për seks.

“Në mëngjes nivelet e hormoneve seksuale të një mashkulli janë në maksimumin e tyre ndërsa nivelet e hormoneve seksuale të një femre janë në minimumin  tyre, pra ato nuk janë në sinkron”, thotë konsulenti gjinekolog Gabrielle Downey, nga Sandwell.

"Duhet shumë punë për meshkujt që ta sjellin gruan e tyre në humor për të bërë seks, pra ata duhet të bëjnë një përpjekje aktive”, shprehet ai.

Hormonet e grave rriten më shumë gjatë ciklit të tyre mujor sesa gjatë një dite të zakonshme. Në darkë niveli i testosteronit të një burri bie në nivelin më të ulët të ditës, ndërsa një grua po shkon drejt pikës së saj më të lartë.

Por sa më tërheqëse të ndihet një grua, aq më shumë ka të ngjarë që ajo do të dëshirojë të bëjë seks me partnerin e saj. Pra për burrat seksi ndikohet nga testosteroni, ndërsa për gratë gjëja më e rëndësishme është imazhi i saj dhe sa tërheqëse e percepton ajo veten.

Do të thotë që nëse një grua e sheh veten si jo tërheqëse, ka shumë më pak të ngjarë të dëshirojë të bëjë seks. Kur gratë e shohin veten si mbipeshë dhe jo tërheqës, kjo ndjenjë mposht hormonet e tyre seksuale.

Edhe pse testosteroni tek mashkujt mund të jenë të ulta ata janë akoma të përgjegjshëm për të bërë seks dhe nuk lënë në baltë partneren e tyre.