Bilanci i frikshëm/ Koronavirusi po përhapet me shpejtësi, vendet e prekura deri tani
Transmetuar më 24-02-2020, 23:44

Koronavirusi po përhapet me shpejtësi dhe ka vënë botën në alarm.

Sëmundja ka shkaktuar deri më tani 2628 viktima në gjithë globin, por Kina dominon me numrin e të prekurve dhe viktimave.

Në total janë prekur më shumë se 79 mijë persona. Por duhet theksuar se shumica e të prekurve nga virusi e përballojnë atë.

Sipas raportimeve të DailyMail, deri më tani në të gjithë botën kanë arritur përmirësime ndaj këtij virusi 25084 persona.

Ndërkohë është publikuar edhe lista përkatëse me të prekur, të vdekur dhe të shëruar nga koronavirusi.

Kina: 2593 viktima, 77345 të infektuar dhe 24827 të shëruar.

Irani: 12 viktima, 31 persona të infektuar.

Korea e Jugut: 8 viktima, 833 persona të infektuar.

Itali: 7 viktima, 230 të infektuar.

Japoni (Anija Diamond Princess): 3 viktima, 691 persona të prekur.

Japoni: 1 viktimë, 154 persona të prekur.

Filipine: 1 viktimë, 3 persona të prekur.

Francë: 1 viktimë, 12 persona të prekur.

Kanada: 10 të prekur.

SHBA: 35 persona të prekur.

Israel: 2persona të prekur.

Spanjë: 2 persona të prekur.

Belgjikë: 1 person i prekur.

Londër: 13 persona të prekur.

Liban: 1 person i prekur.

Suedi: 1 person i prekur.

Egjipt: 1 person i prekur.

Irak: 1 person i prekur.

Emiratet e Bashkuara Arabe: 13 persona të prekur.

Ari Lanka: 1 person i prekur.

Indi: 3 persona të prekur.

Bahrain: 1 person i prekur.

Oman: 1 person i prekur

Kuvajti: 3 person të prekur.

Gjermania: 16 persona të prekur.

Finlanda: 1 person i prekur.

Rusia: 2 persona të prekur.

Tailanda: 35 persona të prekur.

Afganistani: 1 person i prekur.

Singapori: 90 persona të prekur.

Malajzi: 22 persona të prekur.

Nepal: 1 person i prekur.

Vietnam: 16 persona të prekur.

Australia: 22 persona të prekur.

/NOA.al

Loading...