Shkelën masat e koronavirusit, ISHSH gjobit 4 biznese
Transmetuar më 23-03-2020, 17:13

Inspektorati Shtetëror Shëndetësor, në vijim të masave për të parandaluar përhapjen e koronavirusit kryer inspektime të pandërprera në të gjithë vendin për verifikimin dhe respektimin nga subjektet e masave të posaçme.

Në 10 ditët e fundit janë vendosur 14 gjoba ndaj bizneseve apo individëve të gjendur në shkelje.

Vetëm gjatë ditës së sotme, 23 mars, janë kryer 1510 inspektime dhe monitorime dhe janë vendosur katër gjoba.

-ISHSH, dega rajonale Gjirokastër, bazuar në denoncimin e ardhur nga Salla e Policisë, ka vendosur gjobë në vlerën 1 000 000 lekë ndaj subjektit bar/restorant me person fizik S. Ç. NIPT K33111627 W, i cili u konstatua i hapur në shkelje të Urdhrave të Ministrit të Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale për mbylljen e bareve, lokaleve, restoranteve dhe klubeve.

-ISHSH, dega rajonale Durrës, ka vendosur gjobë 500 000 lekë ndaj subjektit me NIPT K71923501P, person juridik “Gourmet & Co”. Subjekti u konstatua se ushtonte aktivitetin në kushte të papërshtatshme dhe ishte bërë pike grumbullimi për shumë klientë.

-ISHSH, dega rajonale Dibër, ka vendosur dy gjoba në vlerën 50 000 lekë, secila për dy subjekte. Subjekti me aktivitet market, me person juridik “JASHARI”, NIPT K47129716U dhe subjekti me aktivitet farmaci dhe NIPT: J66702708D. /a.y/noa.al

PËRDITËSIM LIVE

Loading...