Transmetuar më 20-10-2020, 11:41

Kryeministri Edi Rama mblodhi sot ekipin e inspektorëve të Task-Forcës për masat anti-Covid, me qëllim për të diskutuar për menaxhimin e pandemisë në vend. Ai  foli  edhe për situatën më të fundit Covid, ku sërish kritikoi rolin e Presidentit.

“Vetëm presdenti ynë i quan masat shantazh të qeverisë”, tha Rama.

Rama u shpreh se një mbyllje e dytë po tmerron botën dhe se Shqipëria një mbyllje të dytë nuk e përballon dot.

Rama është shprehur se shqiptarët duan të festojnë dhe i kërkojnë qeverisë që të ‘vrasë’ Covidin.

“Një mbyllje e dytë ka tmerruar botën jo vetëm Sshqipërinë, por presidentin Macron dhe kancelaren Angela Mercel”.

“Të gjitha janë këtë një pamje të vendosja me detyrim e makës botërisht si një përpjekje plus në këtë fazë, armiku është në ofensivën e dytë”, – tha Rama.

Pavarësisht paralajmërimit, Rama nuk e sheh një mbyllje të dytë për momentin.

Ai tha se sistemi shëndetësor duhet mbrojtur nga mbingarkimi.

“Nuk duam të mbyllemi, tju themi njerëzve që shkojnë në punën rrini në shtëpi, nuk dua të themi atyre që lëvizin dheqë livizjen e kanë të burimve të të radhurave mos lëvizni më, nuk duam të mbyllim shkollat nuk duam tut hemi studentëve që do rrinin në shtëpi. Po si mund t’i bashkojmë këto të dyja,”, – u shpreh Rama.

Kryeministri kërkoi ndihmën e të gjithëve, për të përballuar situatën.  Ai tha se nuk ka asjë mundësi tjetër.

“Nëse shqiptarët  duan të bëjnë aheng dhe Covidin ta “vrasë shteti” me çifte apo më keq duan të jetojnë sy hapur dhe të shohin ata që duan të shohin," – tha Rama duke u shprehet se masat janë të nevojshme, pavarësisht se disa dilerantë flasin për diktaturë.