Transmetuar më 27-03-2021, 20:44

Njerëzit mund të marrin frymë lirisht pasi NASA më në fund ka deklaruar se të paktën për 100 vjet Toka nuk është e rrezikuar nga asteroidi “Apophis”.

Nasa e kishte konsideruar Apophis si një nga asteroidët më të rrezikshëm në Tokë pas zbulimit të saj në vitin 2004.

"Një ndikim i vitit 2068 nuk është më në fushën e mundësive dhe llogaritjet tona nuk tregojnë ndonjë rrezik ndikimi për të paktën 100 vitet e ardhshme", tha Davide Farnoçhia, një shkencëtar që studion objekte afër Tokës.

I quajtur për perëndinë e lashtë egjiptiane të kaosit dhe errësirës, ​​Apophis vlerësohet të jetë 340 metra në të gjithë gjatësinë e tij.

Asteroidi kohët e fundit bëri një fluturim të largët të Tokës në 5 Mars, duke kaluar brenda 17 milion kilometër. /k.k/noa.al/

Burimi i lajmit: BBC