Transmetuar më 15-08-2021, 12:30

Mbretëresha Elizabeth është një nga më jetëgjatat e historisë së Mbretërisë. Ajo është aktive dhe duket gjithë një formë. Më poshtë do të gjeni disa nga sekretet e saj të jetëgjatësisë.

Ushtrohuni

Mbretëresha Elizabeth i do veçanërisht shëtitjet në Balmoral, kështjellën ku ajo kalon pushimet verore. Dashuria e mbretëreshës për ecjen dhe hipur mbi kalë janë disa nga arsyet që e mbajnë atë në një gjendje kaq të mirë fizike deri më sot. Sa ushtrime ju duhen për të qenë të shëndetshëm si madhëria e tij? Edhe një shëtitje 30-minutëshe në ditë mund të ndihmojë në uljen e presionit të gjakut dhe niveleve të stresit.

Dietë

Dieta tipike britanike është kryesisht e pasur me yndyrë dhe karbohidrate, por jo për mbretërit që duan ta mbajnë atë të shëndetshëm dhe të përfshijnë shumë fruta të freskëta, perime dhe drithëra. Është në thelb një dietë anti-inflamatore që premton përfitime maksimale dhe natyrisht, jetëgjatësi. Mbretëresha Elizabeth në përgjithësi ndjek një dietë që përfshin perime të freskëta, gjah dhe shpendë, ndërsa mjaft rregullisht gjatë javës menuja përmban edhe peshk.

Çaj

Zakoni britanik në orën 5 pasdite, sepse çaji është një nga traditat e ndjekura me besnikëri nga Mbretëresha Elizabeth. Çaji ka shumë përfitime shëndetësore, pasi ato janë të pasura me antioksidantë dhe është gjithashtu një pije anti-inflamator. Sidoqoftë, përfitimet varen edhe nga lloji i çajit. Çaji jeshil, për shembull, është më i shëndetshmi. Nuk ka dyshim se njerëzit e moshuar, si japonezët, e duan çajin dhe vazhdojnë ta shijojnë atë gjatë gjithë ditës.

Depërtim

Nëse doni të rriteni mendërisht të shëndetshëm, si Mbretëresha Elizabeth 95 vjeçe, atëherë gjithçka që duhet të bëni është të mbani mendjen tuaj të zënë me diçka. Pavarësisht nëse kjo është puna juaj, apo një enigmë, apo lojëra strategjike, lexim, vallëzim apo mësime muzike!