Transmetuar më 18-11-2021, 14:35

Edhe pse qafa është një pjesë e ndjeshme e trupit, mund të neglizhojmë kujdesin e saj pa e ditur. Si rezultat, mund të shfaqen rrudha dhe shenja të palosjes. Të kesh linja në qafë është normale në botën tonë moderne, por një veçori e tillë mund t’ju bëjë të dukeni pak më të vjetër. Në këtë rast, ekspertët sugjerojnë disa kura natyrale që mund t’i bëni pikërisht në shtëpi.

-Ekziston një çrregullim i ri i njohur si "qafa e teknologjisë "  Duke kaluar orë të tëra duke parë ekranet e telefonit tonë, mund të përjetojmë dhimbje shpine dhe rrudha në qafë për shkak të kësaj lëvizjeje të përsëritur.

Për të shmangur linjat e qafës, rregulloni ekranin e kompjuterit para jush dhe shikoni drejt përpara.

-Ekziston një aplikacion për Android dhe iPhone që ju jep reagime të menjëhershme për qëndrimin tuaj, duke ju ndihmuar të kontrolloni pozicionin e kokës. Në këtë mënyrë, sa herë që merrni njoftime, do të keni mundësinë të luftoni rrudhat edhe më me efikasitet.

-Çdo natë rekomandohet të kryeni të njëjtën rutinë për fytyrën dhe për qafën. Hiqni tualetin nga fytyra, duke përfshirë të gjithë zonën e qafës. Përdorni një pastrues që është i përshtatshëm për llojin tuaj të lëkurës. Aplikoni një hidratues në fytyrën tuaj, duke përfshirë qafën. Kjo procedurë do të rigjenerojë lëkurën dhe do të largojë toksinat nga qafa.

-Mund të eksfolojmë trupin dhe fytyrën, por shpesh harrojmë dekoltenë. Por, kjo pjesë është shumë e ndjeshme dhe kërkon vëmendje për të hequr qafe edhe qelizat e vdekura. Mos e kryeni këtë procedurë në mënyrë agresive, por shumë butësisht, në mënyrë që të mos dëmtoni lëkurën. Bëjeni këtë një ose dy herë në javë.