Transmetuar më 20-05-2022, 22:24

Nga Jetsons te Harry Potter, makinat fluturuese janë tiparet kryesore në filmat e suksesshëm të fantashkencës.

Tani, shkencëtarët kanë marrë frymëzim nga Jetsons me automjetin e tyre fluturues futurist – Jetson One.

Automjeti mund të arrijë shpejtësi deri në 63 mph me një distancë prej rreth 20 milje, dhe zhvilluesit e tij pretendojnë se ‘kushdo mund të blejë dhe të përdorë një të tillë’ – domethënë, nëse keni 68,000 £ rezervë (92,000 dollarë) për të shpenzuar.