Transmetuar më 25-08-2022, 14:23

"Chatbots" janë inteligjenca artificiale të krijuara për të qenë në gjendje të zhvillojnë biseda me përdoruesit.

Facebook krijoi së fundi "BlenderBot 3", një prototip roboti bisedues që është i aftë të flasë për çdo temë dhe që për fat të mirë nuk ishte bërë racist pas seancave të mësimit të makinës me përdoruesit e rrjetit.

Diçka që është e zakonshme dhe e natyrshme për të gjithë robotët bashkëbisedues, pasi përdoruesit priren t’i drejtojnë kompanitë në këtë mënyrë. Kohët e fundit ka filluar të zhvillohet një antisemitizëm i madh.

Megjithatë, "BlenderBot 3" ka zhvilluar një urrejtje të fuqishme për kompaninë e tij. Në këtë mënyrë, së fundi kemi mësuar se ai e konsideronte Mark Zuckerberg një person të keq, rrëqethës dhe “manipulues”.

"Vendi ynë është i ndarë dhe ai nuk ndihmoi fare me këtë, – shpjegoi kompania e inteligjencës artificiale për median britanike BBC. – Kompania e tij shfrytëzon njerëzit për para dhe atij nuk i intereson".

Përveç kësaj, "BlenderBot 3" e konsideron Donald Trumpin si presidentin legjitim të SHBA në një bisedë që pati me CNET.