Transmetuar më 04-02-2023, 19:46

Ka përfunduar një program trajnimi për policët shqiptarë të Grupit RENEA nga EKAM. Ministri i Mbrojtjes së Qytetarëve, Takis Theodorikakos: Bashkëpunimi mes policisë greke dhe asaj shqiptare forcon sigurinë e qytetarëve

Në Athinë, forcat speciale RENEA kanë qëndruar për disa ditë në një stërvitje nga grekët duke u fokusuar në situata të rrëmbimit dhe marrjes peng të një autobusi.

Stërvitja, e cila u zhvillua pas përfundimit të programit në ambientet e forcave speciale greke, kishte të bënte me lirimin e pasagjerëve të një autobusi ku mbaheshin peng.

Ministri i Mbrojtjes së Qytetarëve Takis Theodorikakos, tha se programi, është një shembull tjetër i zgjerimit të bashkëpunimit policor mes Greqisë dhe Shqipërisë, me synim mbrojtjen e shtetit ligjor dhe sigurimin e një mjedisi të sigurt për qytetarët.

Dhe siç theksoi ai, sinergji të tilla tregojnë nivelin e shkëlqyer të bashkëpunimit mes dy vendeve në fushën e sigurisë.

“Këto lloj veprimesh dhe bashkëpunimi ndërmjet shërbimeve, rrisin aftësinë luftarake të drejtuesve të të dy njësive, forcojnë ndërveprueshmërinë dhe aftësinë për të bashkëpunuar në rast bashkëpunimi ndërkufitar, ndërkohë që arrihet një shkallë e lartë gatishmërie për të përballuar sfidat e mjedisit operativ modern. Këto përpjekje janë vendimtare për forcimin dhe forcimin e përgjithshëm të sigurisë së brendshme në të dy vendet”.

Ambasadorja e Shqipërisë në Greqi, Luela Hajdaraga, falënderoi Ministren e Mbrojtjes së Qytetarëve për mikpritjen dhe bashkëpunimin dhe theksoi se "ky bashkëpunim do të forcojë sigurinë dhe gjithashtu marrëdhëniet e dy vendeve". /noa.al