Transmetuar më 11-10-2023, 18:49

Ushqime të tilla si avokado, boronicat, shega, shalqiri, dhe karavidhe ndihmojnë kundër dëmtimeve të lëkures duke e mbajtur atë të freskët.

Avokado:

Janë përplot me acid oleik që ndihmon lëkurën të mbajë lagështinë dhe shkëlqimin.

Boronicat:

Përmbajnë vitaminë C dhe E, që shndrisin lëkurën dhe evitojnë dëmtimet e saj.

Shega:

Janë të pasura me anticianinë dhe acid elagjik që ndihmon në rritjen e prodhimit të kolagjenit dhe përmirësimin e dëmtimeve të lëkurës.

Shalqiri:

Përbërësit e shalqirit, ndikojnë direkt në heqjen e rrudhave dhe irritimin e lëkurës.

Karavidhet:

Ndihmon në ripërtrirjen e lëkurës dhe vetitë e saj anti-inflamatore ndihmojnë në trajtimin e akneve