Transmetuar më 27-10-2020, 10:45

Amsterdami, kryeqyteti i Holandës, është një ndër më të vizituarit në botë.

Si sot 745 vite më parë Amsterdami është themeluar, për t’u bërë edhe kryeqytet më 1814.

Sot është shëndërruar në një nga qendrat më të rëndësishme të zhvillimit dhe kulturës Europiane.

“Gëzuar ditëlindjen Amsterdam!”

“Qyteti ynë i mrekullueshëm sot mbush 745 vjet. Shumë qirinj!”, janë shprehur faqe të udhëtimeve për kryeqytetin e famshëm holandez.

/NOA.al