Transmetuar më 27-11-2021, 19:59

Paraditen e sotme, Ati i Shenjtë Papa Françesku priti Kryeministrin e Republikës së Shqipërisë, Edi Rama, i cili më pas u takua me Kardinalin Sekretarin e Shtetit Pietro Parolin, i shoqëruar nga Kryepeshkopi Paul R. Gallagher, Sekretar për Marrëdhëniet me Shtetet.

Bisedimet mes tyre theksuan marrëdhëniet e mira që ekzistojnë midis Selisë së Shenjtë dhe Shqipërisë dhe u diskutuan tema me interes të përbashkët në lidhje me marrëdhëniet midis komuniteteve kishtare dhe civile, kontributin e Kishës për të mirën e përbashkët të shoqërisë shqiptare, migrimin dhe paqen.

Gjithashtu u diskutuan çështjet kryesore rajonale, duke përfshirë situatën në Ballkanin Perëndimor dhe ecurinë e Shqipërisë dhe vendeve të tjera drejt integrimit të plotë në Bashkimin Evropian.

Shkëmbimi i dhuratave

Pas diskutimeve të tyre, dyshja bëri një shkëmbim tradicional dhuratash. Papa Françesku i dhuroi kryeministrit Rama një basoreliev prej bronzi të Noes.

Ai gjithashtu i dha atij dokumente papale, duke përfshirë mesazhin e këtij viti për Ditën Botërore të Paqes me temën "Një kulturë e kujdesit si një rrugë drejt paqes", dokumentin mbi Vëllazërinë njerëzore për paqen botërore dhe të jetuarit së bashku dhe vëllimin Statio Orbis të 27 Mars 2020 duke kujtuar momentin e jashtëzakonshëm të lutjes gjatë bllokimit pandemik në Itali.

Kryeministri Edi Rama i ofroi Papa Françeskut një ikonë të "Madonna dell’Avvento" (Zoja e Ardhjes) dhe një ikonë të Shën Françeskut. Ai i dhuroi gjithashtu dy piktura dhe një letër nga Gjergj Fishta, poeti, filozofi dhe i konsideruari si një nga shkrimtarët shqiptarë më me ndikim të shekullit të 20-të.