Transmetuar më 12-01-2023, 19:03

Nëse mendoni se pak ajër i ftohtë dhe borë mund t’ju forcojnë shpirtin, NASA thotë se e di destinacionin e përsosur.

"Nuk do të gjeni askënd tjetër atje, por vendi më i ftohtë që kemi gjetur në Tokë (me ndihmën e satelitëve të Tokës NASA) është një kreshtë e lartë në Rrafshnaltën Lindore të Antarktidës."

Temperaturat në kreshtë “mund të bien në 135 gradë (Fahrenheit) nën zero” në netët e dimrit, thotë NASA.

NASA raportoi për herë të parë gjetjen e pikës më të ftohtë të planetit në vitin 2013.