Transmetuar më 28-07-2023, 20:22

Ka ndërruar jetë Bill Cunningham, njeriu që dubloi zërin e kukullës së famshme “Ken” në vitin 1960. Aktori i “Barbie” ka vdekur në moshën 96-vjeçare në shtëpinë e tij në Los Angeles, sipas Deadline.

Shkaku i vdekjes së tij ende nuk është bërë i ditur. Vdekja e tij u njoftua nga agjencia e talenteve që ai themeloi, CESD.

“Ai ishte një nga themeluesit e mëdhenj novatorë të biznesit të agjencive të talenteve”, thuhet në deklaratë.

Gjithashtu ai përshkruhet si një “burrë i sjellshëm, me klas, që pati një ndikim pozitiv te të gjithë ata që përfaqësonte dhe punësonte”.

Ai filloi të huazonte zërin e tij në karikaturat pasi kreu shërbimin ushtarak në Luftën e Dytë Botërore. Karriera e tij u ngrit në qiell në vitin 1961 kur u zgjodh për të bërë zërin e të dashurit të Barbie, Ken.