Transmetuar më 17-09-2023, 14:23

Kryeministri i Greqisë, Kyriakos Mitsotakis ka reaguar sërish sot lidhur me rastin ‘Bejleri’.

Sipas tij kjo ndikon seriozisht në marrëdhëniet dypalëshe.

“Më shqetëson fakti jo vetëm i burgut, por që edhe sot Shqipëria i mohon të drejtën për t’u betuar një kryetar bashkie.

Këtë ia kam raportuar udhëheqjes së Shqipërisë dhe nuk ndërhyj në drejtësinë shqiptare.

Por kjo është shkelje e shtetit ligjor dhe krijon probleme të mëdha në marrëdhëniet dypalëshe.

Dhe këto marrëdhënie do do të kenë implikime më të gjera në përpjekjen e Shqipërisë për t’iu afruar BE-së".