Transmetuar më 16-10-2021, 12:06

Situatë e rëndë nga Covid-i në Greqi. Më e prekur rezulton Greqia Veriore, ku spitalet janë nën presion të madh dhe shtretërit janë të zënë plotësisht. Konkretisht, në spitalet AHEPA të gjitha shtretërit e ICU janë të zëna dhe në fakt katër pacientë janë intubuar jashtë njësisë së kujdesit intensiv.

“Këtë mëngjes kishte 6 raste të intubuara të koronavirusit në një klinikë në një listë pritjeje në AHEPA që nga mbrëmë,” thotë presidenti i POEDIN, Michalis Giannakos.

Sipas informacioneve nga LIVE NEWS, dy pacientët arritën të gjejnë një shtrat dhe u shërbyen ndërsa 4 mbeten të intubuar në një repart të përbashkët të spitalit. Të 6 pacientët janë të pavaksinuar.

“Shkalla e vdekshmërisë është shumë e lartë në të gjitha njësitë e kujdesit intensiv. Ju nuk keni një mushkëri që të oksigjenohet. E gjithë mushkëria është shkatërruar. “Nëse shihni një mushkëri, nëse shihni një rreze x ose një skanim CT të një personi të rëndë me covid, do të keni frikë,” thotë drejtori i shërbimit mjekësor të spitalit të Serresit, Dimitris Balaxis.