Transmetuar më 10-08-2022, 16:28

Kina nisi në orbitë 16 satelitë të rinj, duke përfshirë satelitin "Jilin-1 Gaofen 03D09" dhe satelitët "Yunyao-1 04-08", nga Qendra e Lëshimit të Satelitëve e Taiyuan-it në provincën Shanxi të Kinës Veriore të mërkurën.

Satelitët u lëshuan më 12:50 sipas orës së Pekinit, me anë të raketës bartëse "Marshimi i Madh-6 Y10", dhe hynë me sukses në orbitën e planifikuar.

Këta satelitë përdoren kryesisht në fusha të tilla si gjurmimi komercial në largësi dhe imazheria atmosferike.

Ky është misioni i 432-të i serisë së raketave bartëse kineze "Marshimi i Madh.