Transmetuar më 11-08-2022, 08:28

Snapchat lançoi kontrollin prindëror për herë të parë, pasi njoftoi gati një vit më herët se po zhvillonte mjete që do t’u tregonin prindërve se si fëmijët e tyre e përdorin rrjetin social.

Përditësimi është kështu në përputhje me linjën që kanë marrë deri tani aplikacionet e tjera, që përdoren gjerësisht nga të miturit dhe adoleshentët, si Instagram, TikTok ose YouTube.

E njohur si "Qendra Familjare", prindërit e adoleshentëve do të duhet të kenë të instaluar Snapchat në pajisjen e tyre dhe të lidhin llogarinë me atë të fëmijës së tyre për të parë se si e përdorin rrjetin social.

Për këtë është e nevojshme të kryhet një proces ftese në të cilin të dyja palët duhet të pranojnë. Prindërit do të jenë në gjendje të shohin llogaritë me të cilat adoleshenti ka pasur biseda në aplikacion gjatë shtatë ditëve të fundit, pa qenë në gjendje të shohin përmbajtjen e atyre mesazheve.

Ata gjithashtu do të jenë në gjendje të shohin listën e miqve të adoleshentit. Në luftën e tij kundër ngacmimit dhe vjedhjes së identitetit, prindërit do të jenë në gjendje të raportojnë abuzimin drejtpërdrejt tek ekipi i “Snap Trust & Safety”, që ata të shqyrtojnë çështjet.

Në këtë mënyrë, Snapchat ka vendosur “kontrollin prindëror" të aplikacionit të tij, që përdoret përgjithësisht nga mjaft të mitur.