Transmetuar më 05-06-2023, 17:58

Ushtria amerikane ka kapur ‘rruzullat metalike’ duke bërë ‘manovra’ të jashtëzakonshme

Në një konferencë historike të NASA-s mbi UFO-t – "fenomene anormale të paidentifikuara" ose objekte fluturimi të paidentifikuara, siç u cilësuan nga një zyrtar kryesor i Departamentit të Mbrojtjes bënë një zbulim të habitshëm për publikun ditët e fundit. Është tashmë zyrtare se autoritetet amerikane po vëzhgojnë UFO-t dhe lëvizjet e tyre. Për vetë teknologjinë që haset, ekspertët pohojnë se janë shumë avangard për të qenë tokësore.

Dr. Sean Kirkpatrick, drejtor i një zyre të re të analizës së UFO-ve, deklaroi se personeli ushtarak amerikan po vëzhgon "rruzullat metalike në të gjithë botën", raporton noa.al.

Ky imazh së bashku me këto dy video të mëposhtme të objekteve të tilla janë tashmë të disponueshme për publikun.

Sipas Kirkpatrick, objektet sferike përbëjnë pjesën më të madhe – gati gjysmën – e të gjitha raporteve për UFO-t të marra nga zyra e tij. Ai shtoi se, disa nga këto objekte janë të afta për "manovra dukshëm shumë të rralla".

Sipas tij, këto janë prova të një teknologjie të jashtëzakonshme. Pyetja që mundon ekspertët është se si këto sfera arrijnë të kryejnë manovra të çdo lloji, pa krahë apo forma të dukshme të shtytjes?

Në prezantimin e tij, Kirkpatrick përshkroi gjithashtu karakteristikat e UFO-ve që konstatohen më shpesh nga zyra e tij. Stafi i Kirkpatrick-ut është duke kërkuar përgjigje.

Ajo që konstatohet është se objektet më të hasura janë të vogla, deri 5 metra diametër dhe janë të afta të fluturojnë me një gamë shpejtësish, nga ajo "e palëvizshme" deri në dyfishin e shpejtësisë së zërit, pavarësisht mungesës së "shterjes termike" si nxehtësia nga një motor. Pra, dilema është sesi këto objekte fluturojnë pa shtytje motorike.

Ka rëndësi të veçantë, siç e bëri të qartë Kirkpatrick, se disa nga këto karakteristika shumë anormale vërehen bashkë me sensorë të shumtë që duket se kanë këto objekte.

Ish-piloti luftarak i Marinës së SHBA-së, Lt. Ryan Graves ka përshkruar takime të vazhdueshme me objekte të paidentifikuara që shfaqin karakteristika jashtëzakonisht të ngjashme me ato të përshkruara nga Kirkpatrick.

Ndërsa stërviteshin jashtë bregut lindor të SHBA-së në 2014-15, Graves dhe të paktën 50-60 aviatorë të tjerë vëzhguan objekte të panjohura, që mbetën të palëvizshme mbi tokë edhe në erërat e uraganëce dhe në raste të tjera, udhëtonin me shpejtësi më të madhe se tingulli.

Edhe pse ekuipazhi ajror rrallë i vëzhgonte objektet vizualisht, një përplasje rrëqethëse afër ajrit shënoi herën e parë që një aviator në skuadrën e Graves kishte vëzhguar një nga objektet nga një distancë aq e afërt.

Sipas pilotit, objekti u shfaq si një kub me ngjyrë të errët brenda një sfere të pastër ndërsa ishin në një stërvitje ajrore. Si për të konfirmuar, Kirkpatrick vuri në dukje në komunikatën e NASA-s se sferat "e tejdukshme" janë ndër karakteristikat më të zakonshme të raportuara për UFO-t.

NASA i konsideroi sferat, të cilat fluturonin pa u penguar në hapësirën ajrore të kontrolluar fort të stërvitjes, një "rrezik kritik" dhe "një kërcënim të rëndë për Aviacionin".

Sakaq, një raport i veçantë me siglën "rrezik", përshkruan një objekt të panjohur, të vëzhguar nëpërmjet sensorëve të radarit dhe rrezet infra të kuqe, duke qëndruar i palëvizshëm në "0.0 Mach", njëlloj si objektet sferike "të palëvizshme" që janë raportuar në zyrën e Kirkpatrick.

Një tjetër raportim vjen në 1 qershor 2023 për dy objekte – të dyja të konfirmuara përmes radarit dhe sensorëve infra të kuqe – që qëndrojnë pezull në vend. Për më tepër, dy UFO të tjerë fluturojnë pranë objekteve të palëvizshme "me shpejtësi të madhe".

Komandanti i acaruar i skuadriljes së Graves e sinjalizoi raportin duke thënë se “është vetëm çështje kohe përpara se kjo të rezultojë në një përplasje në ajër”.

Më pak se një muaj më parë, një raport tjetër rreziku i paraqitur në të njëjtën zonë nga një skuadrilje tjetër përshkruan një ekuipazh ajror që ndeshet me "një objekt të vogël metalik", që përputhet edhe një herë me karakteristikat e raportuara nga Kirkpatrick.

Komandanti i skuadriljes, i indinjuar në mënyrë të ngjashme nga rreziku i tmerrshëm i sigurisë së fluturimit të shkaktuar nga takimet e shpeshta me UFO-t, tha se "mund të jetë vetëm çështje kohe përpara se një nga avionët tanë F/A-18 të përplaset në ajër".

Graves pohon edhe se ka vëzhguar kontakte të ngjashme anormale të kapura nga radarët ndërsa skuadrilja e tyre lëvizte në Detin Mesdhe dhe Gjirin Persik. Kjo deklaratë është në përputhje me pohimin e Kirkpatrick se UFO të tilla janë vërejtur "në të gjithë botën".

Në këtë pikë na mbetet vetëm të shpresojmë, duke u mbështetur në ekspertizën e thellë shkencore të NASA-s, se misteri i "rruzujve metalikë" të vëzhguar globalisht mund të zgjidhet në mënyrë të kënaqshme për njerëzimin. /noa.al