Transmetuar më 05-04-2024, 21:58

Disa ushqime duhet të konsumohen në një periudhë të caktuar të vitit, në mënyrë që të jenë sa më të dobishme për shëndetin tuaj.

Dietologia Kara Harbstrit zbulon se cilat janë tre ushqime që duhet t’i përfshijmë më shpesh në meny tashmë këtë prill.

Avokado

Avokadot janë një burim i shkëlqyeshëm i yndyrave të shëndetshme për zemrën, por edhe një mënyrë për të marrë fibra dhe folate shtesë të shëndetshme për zemrën.

Sipas Eating Well që citon noa.al, një e katërta e një avokado përmban 2.5 gramë fibra ngopëse.

Mund të jetë gjithashtu një përforcues i shkëlqyeshëm ushqyes në receta.

Yndyra në avokado ndihmon në absorbimin e vitaminave të tretshme në yndyrë, të tilla si vitaminat A, D, E dhe K, që gjenden në ushqime të tjera.

Asparagus

Shpargu është një perime sezonale që rekomandohet shpesh nga shumë dietologë dhe nutricionistë.

Ato përmbajnë fibra, proteina dhe vitaminë K, e cila forcon kockat, si dhe siguron vitamina A dhe C, si dhe kalium dhe fosfor.

Përveç kësaj, dietologia Kara Harbstreet thekson se asparagu është "një burim i mirë i fibrave prebiotike, të cilat janë të rëndësishme për ushqimin e baktereve të mira në zorrë".

Rrepa

Me ardhjen e pranverës nis edhe sezoni i rrepave, një perime që pasuron sallata të ndryshme dhe ushqime të tjera që ju pëlqen të hani.

Edhe pse mund të gjenden gjatë gjithë vitit, dietologia tregon se janë më të mirat ato që vilen në pranverë.

“Mund t’i gjeni në shumë varietete, duke filluar nga ato të buta dhe pak të ëmbla deri tek ato pikante”.

Ato mund të hahen të papërpunuara ose të pjekura dhe përmbajnë fibra, kalium dhe vitaminë C. /noa.al

Bashkohu me kanalin e NOA WhatsApp për lajmet më të fundit direkt në celularin tënd